Luc Bacqué

 
 

Welkom op mijn website. Ik nodig u uit tot een virtuele wandeling doorheen mijn schilderijen, schetsen en grafiek.

Het zal een boeiende promenade worden waarin u geconfronteerd zult worden met de diversiteit in mijn werken. Het ene moment zijn het intieme notities, ervaringen die u even doen stilstaan, telkens weer. Het andere moment zult u een tabula rasa van kleuren over u heen krijgen, een kleurenexplosie die na een eerste aanblik tot rust komt. U ziet hoe dynamische penseelstreken een eigen vorm van figuratie tot leven brengen.
Bij de grafiek zult u ontdekken dat elke lijn, kras, kleur of figuur zorgvuldig en doordacht is geplaatst, dat de verschillende technieken (droge naald, lijnets, aquatint, ...) hun eigen opdracht hebben in de opmaak van de compositie. Maar beter nog dan hierover te lezen, is beginnen aan de virtuele tour.

Indien u nadien echter nog met een vraag omtrent mijn kunstwerken zit, dan nodig ik u graag uit om me deze per mail op te sturen. Met veel plezier zal ik u deze beantwoorden. Veel plezier.

 

welkom in de wereld gezien door mijn ogen

Luc Bacqué (° 1966) is een kunstenaar die de toeschouwer probeert te laten kijken naar zijn doeken met eigen ogen en een eigen visie. “Velen vinden dat ik een bepaalde stijl hanteer. Maar ik ben nu eens abstract dan eens figuratief bezig. Er treedt wel een zekere vorm van herkenning op in mijn schilderwerk. Laat ons zeggen dat ik een eigen handschrift hanteer waardoor je misschien kan spreken van een bepaalde stijl.”, zo vertelt Luc Bacqué over zijn werk.